Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тод разкрива промени, ако стане президент на ФИА

Тод разкрива промени, ако стане президент на ФИА

40
0

Жан Тод не планира директно да бъде замесен във Формула 1, ако бъде избран за президент на ФИА.

По повод на кандидатурата си за заместник на Макс Мозли бившият шеф на Ферари каза, че предлага „наемането на комисар, който да отговаря за ръководството ден по ден“ на Формула 1. Същата процедура се планира и за останалите шампионати.

„Една система от комисари ще редуцира ролята на президента на ФИА. Така президентът няма да трябва да се намесва в някой конкретен шампионат и ще отделя повече време, за да се концентрира върху стратегическия мениджмънт на ФИА като цяло – с двете основни рамена, а именно мобилност и моторни спортове“ – пише Тод.

Тод също така обеща да създаде Група за надзор над стюардите, която да „изучава подобренията на системата на стюардите“ в серии като Формула 1. Същата група ще „изследва развитието на курсовете за трениране на стюарди, за да окуражава тяхното професионално развитие.“

63-годишният французин също така планира повече да не ползва услугите на Световния съвет по моторни спортове за различни дисциплинарни въпроси като скандала с лъжепоказанията на Люис Хамилтън или шпионската сага между Ферари и Макларън. За подобни случаи той иска да основe „отделен Дисциплинарен панел“.