Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота допълнително мотивирани от подиума

Тойота допълнително мотивирани от подиума

58
0

Подиумът за Тойота в Гран при на Франция ще увеличи мотивацията на екипа за още по-добри състезания през остатъка от сезона, твърди техническият директор Паскал Васелон.

Ярно Трули бе една от приятните изненади на Маникур, като успя да завърши на трето място зад двете Ферарита. Италианецът се пребори за тази позиция с Роберт Кубица с BMW Заубер и Хейки Ковалайнен с Макларън.

Според Васелон този резултат е жизненоважен за тима и за желанието им да постигнат още по-добри резултати през остатъка от настоящата кампания.

„За целия тим е много хубаво усилията ни най-накрая да бъдат възнаградени” – каза Васелон за специализираното издание “autosport.com”. „Тъй като всички тимове работят много усърдно, когато постигаш такива резултати, това е допълнителен стимул за теб, тъй като не се чувстваш толкова уморен. Вече не усещаш натиска, а обстоятелствата карат екипа да работи още по-добре.”

„Това си бе истински подиум – нямаше някакви инциденти. Затова и наистина е трета позиция.”

Трули бе очарован от резултата, след като за последно се бе качвал на почетната стълбичка в Гран при на Испания през 2005 година.

„Вярвам,че това бе едно от най-добрите състезания за екипа, но е малко трудно да се каже кое е най-доброто ни за всички времена” – каза италианският пилот. „Мисля, че всичко се свежда до отличната работа на всички.”