Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота най-накрая потвърди Глок

Тойота най-накрая потвърди Глок

31
0

Тимо Глок официално бе потвърден като титуляр в екипа на Тойота за 2008 г.###Тимо Глок официално бе потвърден като титуляр в екипа на Тойота за 2008 г.
От няколко месеца упорито се говореше за преминаването на тазгодишния шампион от GP2 в японския тим. Последната пречка пред Тимо бе премахната след като бордът за разглеждане на спортните контракти потвърди, че той е свободен да напусне BMW Заубер и да се присъедини към Тойота.

„Чувството да бъдеш отново пилот от F1 е прекрасно и наистина очаквам с нетърпение това ново предизвикателство – коментира Глок. – През последните няколко години найстина работих сериозно, за да получа тази възможност. Трябва да кажа, че съм признателен на Тойота за това, че ми се довери.”

След като постигна целта си да се състезава във Формула 1, сега желанието на Глок е да работи усилено и да постигне успехи с отбора си през предстоящия сезон.
Тадаши Ямашина, шеф на екипа, заяви, че Тимо определено има потенциал да помогне на Тойота да се придвижи напред и да постигне целите си.
Тимо Глок идва на мястото на сънародника си Ралф Шумахер.