Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота обмисля продажба на концепцията за TF110?

Тойота обмисля продажба на концепцията за TF110?

40
0

Тойота обмисля да продаде концепцията и правата върху конструкцията на болида TF110, който няма да се произвежда вследствие оттеглянето на компанията от Формула 1. Два дни след финала на сезон 2009 г. японският концерн обяви, че поради трудните икономически условия прекратява веднага участието си в Гран при. Това постави в особено трудно положение персонала във фабриката в Кьолн, чиято съдба все още не е ясна.

Според френския вестник Льо Паризиен разработката на TF110 е в много напреднала фаза и според предварителните тестове шасито е щяло да е по-добро и по-бързо от тазгодишния болид на японците TF109. Въпреки някои проблеми през годината, Тойота спечелиха 59,5 точки и се наредиха пети в подреждането при конструкторите във Формула 1. Настоящите им (последни) разработки обаче са на практика неизползваеми. Тъй като обаче продължават да се тиражират слухове, че някои от новоприетите в шампионата отбори имат затруднения с конструирането на собствени автомобили, то идеята за продажба звучи логично.

Освен TF110 се смята, че на пазара се предлага и друг цялостен дизайн – на Лола. До момента екипите на USF1 и Лотус показаха проектите си, а Кампос са преминали първи краштестове според Бруно Сена.