Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота представи TF103

Тойота представи TF103

56
0

Днес на пистата Пол Рикар в Южна Франция бе представен новият болид на Тойота TF103. На презентацията присъстваха над 400 представители на медии от цял свят. Според създателите на автомобила, колата е по-скоро еволюция на миналогодишния модел, отколкото нещо съдържащо революционни новости. Тя е по-лека, създава по-голямо аеродинамично притискане и аееродинамичната й ефективност е по-голяма от тази на предшестващата я. Тойота TF103 е продукт на дизайнерска група ръководена от Густав Брунер и координирана от Кейзо Такахаши.
Новият мотор RVX-03 V10 е по-лек и в същото време по-мощен от използвания през 2002 г. RVX-02. Той е проектиран и разработен от група с ръководител Лука Марморини. “Изпробвахме новия двигател в междинния модел TF102B и имаме чувството че сме постигнали значителен напредък”, заяви Марморини. “Нашите задачи бяха да намалим значително теглото на агрегата и в същото време да запазим надеждността му.”
В тима са направени и някои структурни промени свързани по-скоро с надзираването на производството отколкото с производствения процес.