Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота се надяват скандалът да се забрави

Тойота се надяват скандалът да се забрави

27
0

От Тойота се надяват, че Формула 1 ще успее да се отърси от всичките спекулации и истории около президента на ФИА Макс Мозли, след като британецът спечели вота на доверие във вторник.

Въпреки че Мозли спечели с видимо мнозинство в Париж в началото на седмицата, то имаше доста критики по адрес на окончателното решение. Освен това шефът на Формула 1 Бърни Еклестън не спира с изказванията, че Мозли трябвало да се откаже.

И въпреки че Тойота бяха сред тези, които посъветваха Мозли да обмисли позицията си в разгара на скандала, започнат от “News of the Week”, то сега японците изразяват надежда моторният спорт просто да се фокусира върху това, че вече е взето решението.

„Тойота Моторспорт са запознати с резултата от Извънредната генерална асамблея и приемат взетото решение” – казаха от японския производител по повод на решението от вторник.

„След като членовете на ФИА изказаха мнението си, ние се надяваме, че дейностите на моторния спорт няма да бъдат засенчени от скандала, споровете и негативната публичност.”