Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота се нуждае от резултати, за да оцелее

Тойота се нуждае от резултати, за да оцелее

37
0

Тойота не могат да си позволят разочароващо представяне във Формула 1 през 2009 година, ако искат да оцелеят в този спорт.

Това е позицията на президента на тима, Джон Хаует, който е категоричен, че е жизненоважно за Тойота да надградят над представянето от последните 12 месеца. И въпреки че не бърза да говори за победа в състезание, Хаует признава, че това ще намали много натиска върху екипа.

„Имаме страхотен екип и мисля, че имаме нужда от една победа” – каза Хаует по време на брифинг на пистата Алгарве в Португалия.

„Нуждаем се от силен сезон. Ако имаме слаб сезон, нямаме никакво бъдеще. Дали трябва да спечелим победа, за да останем – още не знам. Но смятаме, че го заслужаваме.”

„Това е общото желание сред целия екип в Кьолн. Смятаме, че заслужаваме победата. Едва тогава ще циментираме и ще си гарантираме едно светло бъдеще във Формула 1.”

Хаует не смята, че Тойота обмисля оттегляне от Формула 1, но е на мнение, че всички отбори трябва да връщат силни резултати. Той допълва, че отборът също има своите проблеми, но изпълнителният директор на компанията, Кацуаке Ватанабе, е подкрепил идеята за отбор във Формула 1.