Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точка за Такума Сато

Точка за Такума Сато

63
0

Такума Сато изобщо не е очаквал да спечели точка в Гран при на Испания, още по-малко да победи Рено в пряк двубой, обясни самият той.###Такума Сато изобщо не е очаквал да спечели точка в Гран при на Испания, още по-малко да победи Рено в пряк двубой, обясни самият той.
Пилотът на Супер Агури приключи надпреварата на пистата в Барселона на осмо място, успявайки да се пребори с Джанкарло Фисикела в края на състезанието.
„Просто не мога да опиша колко сме щастливи. Точката означава много повече от всичко друго за нас и това е наистина фантастичен резултат. Беше тежко състезание, особено през първите две части. Темпото ми не бе достатъчно добро, но запазих постигнатото и не се отказах до последната част, когато колата отново си върна добрия баланс и имах възможност да карам наистина сериозно”, заяви Сато след състезанието.
Успехът на японския тим е безспорен като се има предвид и факта, че само за един сезон и четири старта успяха да финишират преди отбора, от чиято помощ все пак се ползват – Хонда.