Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Топ 8 бе максимумът за Макларън според Булие

Топ 8 бе максимумът за Макларън според Булие

72
0
Кевин Магнусен

Класирането на един болид в топ 8 била най-реалистичната цел на Макларън в днешната квалификация за Гран при на Монако и Кевин Магнусен я изпълни, заяви рейсинг директорът на тима Ерик Булие.

Датският пилот зае осма позиция и в трите части на сесията. Съотборникът му Дженсън Бътън пък остана 12-ти и отпадна след Q2.

Кевин кара с изключителна увереност през целия уикенд досега, не допуска грешки и се справи в момента, в който това бе необходимо. Дженсън нямаше късмет в Q2. Той работи по проблеми с баланса на колата си и не успя съвсем да я стабилизира. Не можа да направи максимално добър тур в момента, в който гумите бяха с оптимално поведение. Сега ще се съсредоточим върху надпреварата и върху това да вземем максимален брой точки и с двата автомобила. На трасе като това винаги може да има изненади, така че ще се стремим към чисто състезание – каза още Булие.

Магнусен не бе напълно удовлетворен от това, че се класира осми, но призна, че това бе максимумът:

Може би седма позиция бе възможен с още един натиск. Тук обаче винаги е предизвикателство да направиш перфектна обиколка. Имаш чувството, че никога не си успял. Трасето е по улиците, правиш дребни грешки, коригираш, постоянно имаш усещането, че си бил в състояние да се доближиш до бариерите. Поведението на болида като цяло бе добро. Затова е толкова разочароващо като видиш времената, тъй като смяташ, че си се справил по-добре. Можем да сме сравнително доволни от днешното представяне.

Бътън от своя страна каза, че така и не е направил достатъчно добър тур в Q2. Той обясни, че в последната си бърза обиколка във втория сегмент е настигнал Торо Росо, което първоначално не го видяло, но след това се опитало да му направи място.

Нямаше достатъчно място за две коли, но извинение нямам. Състезанието ми ще е трудно от 12-та позиция. Гумите издържат толкова много тук, че надпреварата може да се превърне в процесия. Не се надявам на дъжд в неделя – никой пилот не обича да кара на мокро в Монако, особено пък с тези гуми, които и така трудно загряват. Смятам, че за всички ще е по-добре да е сухо – допълни англичанинът.