Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Топлото време е добро за Ферари според Маса

Топлото време е добро за Ферари според Маса

66
0
Бразилия,Фелипе Маса,Ферари

Болидът на Ферари върви по-добре при по-топли условия, каквито се очакват за предстоящата Гран при на Унгария, каза Фелипе Маса.

За надпреварата на Хунгароринг се предвижда температурата на въздуха да надвишава 30 градуса през състезателния уикенд. Спортният директор на Пирели Пол Хембри коментира, че температурата е фактор, който ще влияе на износването и деградацията на гумите, но и вярва, че отборите няма да имат проблеми с новите смеси.

Правим всичко, каквото можем, за да подобрим колата и да я направим по-бърза – каза Маса. – Въпреки че Унгария пасва по принцип на Ред Бул, се надявам да сме конкурентоспособни там. Би трябвало да е по-топло. Нямахме много горещи състезания през годината, но мисля, че по-топлите условия винаги са от голяма помощ за нашата кола.

Освен Ред Бул Маса мисли, че Мерцедес също ще се борят за челните позиции в Унгария, но и че темпото им в състезанието няма да е толкова добро, колкото това в квалификацията:

Винаги сме смятали Ред Бул-а за най-завършения автомобил по отношение на квалификацията и състезанието. Обикновено Мерцедес е най-бързата кола в квалификацията и имат малко повече грижи в състезанието. Може би сега, когато вече не могат да разменят гумите, ще се борят още повече. Просто трябва да се концентрираме върху себе си и да се опитаме да направим нашата кола колкото се може по-бърза. Може би (трябва да е) малко по-бърза в квалификацията и (трябва да запазим) доброто ниво, което винаги показваме в състезанието.