Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо, BMW Заубер, Мерцедес и Форс Индия за пробите на Херес

Торо Росо, BMW Заубер, Мерцедес и Форс Индия за пробите на Херес

48
0

Себастиен Буеми се върна в кокпита на STR5 на пистата Херес днес, като равносметката му за тренировките бе 4-о време и 79 тура. В тима използваха спиранията на дъжда, за да изследва моментите, в които да сменя гуми от сухи през интермедии до мокри. Екипът успя да проведе и пробите си на спирачните системи, при това без сериозни технически проблеми.

76 обиколки (337 км) направи Педро де ла Роса за BMW Заубер, като и испанецът не бе във възторг от метеорологичните условия, но все пак остана доволен от свършената работа.

– Надеждата ни е утре да запишем повече турове на сухо, тъй като все още имаме сериозна програма. Прогнозата не е особено обещаваща и трябва да се възползваме от всеки прозорец – заяви пилотът.

И в швейцарския екип като в Торо Росо изпробваха трите типа гуми на Бриджстоун плюс оптимизиране на реглажи при различни количества гориво в С29.

Инженерите в Мерцедес от своя страна също непрестанно адаптираха предварително начертания си план според това дали на Херес вали или не. Михаел Шумахер успя да направи дълга серия обиколки, а общо регистрира 111. Според него те са дали достатъчно индикации на екипа за това, че MGP W01 е издръжлив и с добро темпо.

Двама състезатели караха болида на Форс Индия VJM03. Първо зад волана бе третият пилот Пол ди Реста преди в края на деня в кокпита да седне Адриан Сутил.

– Днес за първи път карах новия автомобил и усещането бе хубаво – коментира младият англичанин. – Целта бе да натрупам възможно най-много километри, като резултатът бе над 300. Въпреки лошите условия придобих чудесни впечатления за болида. Той е стабилен като цяло и определено е стъпка напред спрямо миналогодишния.

Сутил от своя страна кара по-малко от час, но направи две по-дълги излизания със сликове.