Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо окуражени от дългите си серии обиколки

Торо Росо окуражени от дългите си серии обиколки

49
0
Себастиен Буеми

17-о и 18-о време регистрираха във втората сесия на пистата в Сингапур състезателите на Торо Росо Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми. Испанецът определи началото на уикенда като позитивно, след като направи сериозни серии обиколки с много гориво в подготовка за неделната надпревара. В първата сесия той бе пети, но призна, че постижението се дължи повече на мократа писта, отколкото на реална скорост.

– През вторите 90 минути направих най-бързата си обиколка рано, след което условията се подобриха,, така че съм уверен в добрите резултати. Наясно сме, че трасето ще продължи да се променя и утре, като ние трябва да продължим да работим по колата си. В един момент докоснах стената: бях с меките гуми и управлението се оказа наистина сложно. Те очевидно са по-бързи, но в същото време е по-трудно да владея задницата, когато съм с тях – допълни Алгерсуари.

Буеми от своя страна бе доволен от събраното количество данни, въпреки трудното начало на мокра писта. Той кара с и без системата F-duct, а удовлетворяваща за швейцарския пилот бе и липсата на технически проблеми.

– Според мен дългите серии ни помогнаха да разберем поведението и на двата типа гуми. Не успях да извлека максимума от меките в първите два тура, защото бърках, така че съм малко разочарован от себе си от гледна точка на времето ми за обиколка – призна Себастиен.