Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо подсилва инженерния си екип

Торо Росо подсилва инженерния си екип

38
0
Торо Росо

Развитието на екипа на Торо Росо като самостоятелен конструктор продължава. Само броени дни след края на сезона „малките бикове“ привлякоха в редиците си двама много компетентни инженери, които започнаха работата си за екипа на 1 декември. Лука Фурбато работи от 2000 г. за Макларън. 39-годишният италианец бе последно асистент ръководител на проект и като такъв бе отговорен за дизайна на МР4-26. Преди това той е бил шеф на отдела за стрес тестове и материали. Това е поредният дизайнер, който Макларън губят, след като стана ясно че аеродинамикът Джон Илей започва работа за Катерам.

Фурбато ще работи в дизайнерския отдел в базата на екипа във Фаенца. Аеродинамичния отдел ще бъде подсилен и от Джон Томлинсън. Той ще работи в аеротунела в Бикстър, където ще бъде ръководител, отговарящ директно пред Николо Петручи.

Томлинсън заемаше същия пост в Уилямс от 2007 г. насам. Преди това 39-годишният британец е работил за Джордан и Рено. През следващите месеци в Торо Росо ще има още едно дребно преструкториране. От 1 април 2012 г. Фурбато ще заеме ролята на шеф дизайнер, като ще докладва директно на техническия директор Джорджо Асканели. Бен Бътлър, който в момента изпълнява ролята на шеф дизайнер ще се присъедини към Red Bull Technology в Милтън Кийнс.