Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо празнуват

Торо Росо празнуват

47
0

Екипът на Торо Росо отвори шампанско след финала на Гран при на Китай, в която и двамата им пилоти взеха точки, като Себастиан Фетел се класира четвърти, а Витантонио Лиуци – шести.
“Шефът на един друг, малко по-известен отбор във Формула 1, чиято база също е в Италия и чийто двигатели ние по една случайност използваме, има любима мантра за това какво е нужно, за да се спечели едно състезание: “стратегия, издръжливост, представяне от колата, отбора и пилотите”. Е, Торо Росо не спечели Гран при на Китай, но взе невероятните осем точки!”, щастливо коментираха в пресрилийса си от екипа.
Фантастично състезание! – грееше и Фетел, когото механиците понесоха на ръце. – Точно като сложих сухи гуми взе, че заваля, но за мой късмет бързо спря. Последните 20 обиколки бяха невероятни, но въпреки че държах нещата под контрол, не ми беше лесно. Вчера бях нещастен заради наказанието, но сега си отмъстих на пистата.
Лиуци също бе доволен от постижението си, особено предвид факта, че се бори на ниво с коли на Уилямс, Рено и BMW.
Много пъти тази година показахме, че сме в състояние да спечелим точки, но някак все не стигахме дотам – допълни италианецът, който може да вземе още един пункт, ако обжалването на екипа му за наказанието след Япония се увенчае с успех.