Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще бие Ред Бул в началото на сезона, смята Хорнер

Торо Росо ще бие Ред Бул в началото на сезона, смята Хорнер

75
0

Екипът на Ред Бул ще бъде победен от по-малкия тим на Дитрих Матешиц – Торо Росо, в началото на сезона. Това смята спортният директор на големия отбор Кристиан Хорнер.

Причината за това е, че отборът от Фаенца ще използва двигатели на Ферари от края на 2015 г., докато тези на тима от Милтън Кийнс ще бъдат Рено, брандиртани с логото на Tag Heuer, също от края на миналия сезон. Разликата в мощността между двете задвижващи системи беше значителна – от порядъка на 60-80 конски сили.

Хорнер смята, че това ще даде аванс от около 0.8 сек на обиколка на Торо Росо на писта като Каталуня, което ще бъде достатъчно на тима да започне сезона с преднина спрямо Ред Бул.

„Надяваме се да сътворим изненада по-късно през годината, каза Кристиан по време на официалното представяне на новите цветове на Ред Бул снощи в Лондон. – Знаем, че първата част от сезона ще е различна. Торо Росо ще подобрят бързината си с 0.8 сек само от различния мотор, което е значително. Надяваме се и ние да направим подобно подобрение в скоростта през годината, но очевидно това ще трябва да дойде основно от шасито.”

Хорнер се надява за това да помогнат и от Рено, които, връщайки се като цял отбор в спорта, би трябвало да произведат по-конкурентни задвижващи системи. И от това да се възползват и в Ред Бул, подобрявайки агрегата на французите от миналата година колкото могат повече. 

Кристиан също така призна, че краштестовете на новия болид, който ще видим за първи път в понеделник на тестовете в Барселона, е преминал краштестовете за здравина на ФИА едва в последните 3 дни – между понеделник и сряда.