Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо загуби точка и отнесе две наказания

Торо Росо загуби точка и отнесе две наказания

61
0

Екипът на Торо Росо няма да вземе спечелената от Витантонио Лиуци точка в Гран при на Япония, след като италианецът бе наказан. Причината е, че Лиуци изпреварил Адриан Сутил (Спайкър) на жълти знамена. Към времето му бяха прибавени 25 секунди и така той отиде девети, отстъпвайки осмата позиция и точката на немския пилот.
От тима заявиха, че ще обжалват наказанието на Лиуци, докато шефът на Спайкър Колин Колес побърза да изрази задоволството си:
Имахме ясни доказателства, че Лиуци изпревари Адриан на жълти знамена и съм доволен, че стюардите потвърдиха това. Решението, благодарение на което спечелихме първата си точка, е справедлива награда за Адриан, който направи отлично състезание. Освен това е заслужен тласък за цялата упорита работа на екипа през сезона.
Освен Лиуци и вторият пилот на Торо Росо Себастиан Фетел бе наказан – с преместване 10 места назад на стартовата решетка за Гран при на Китай. Причината бе, че удари Ред Бул-а на Марк Уебър, изваждайки и него, и себе си от надпреварата.
Уебър бе бесен заради инцидента, твърдейки, че германецът му е отнел шанс за победа – в момента на катастрофата той бе втори, зад Люис Хамилтън.
Фетел се държеше малко лудо зад мен още при първия автомобил за сигурност, а след това свърши чудесна работа, като ме удари отзад при втория сейфти кар – заяви ядосаният австралиец
Фетел се извини на колегата си. Той обясни, че се разсеял за момент:
Бях зад Люис и Марк, на излизане от завой 13 погледнах надясно и видях, че Люис върви наистина бавно – не знаех защо, помислих, че има проблем. Когато пак погледнах напред, бях на гърба на Марк. Извинявам се, защото съсипах състезанието и за двама ни.