Начало Други Тошиба и Интел сключиха двугодишен договор с тима на Дукати от MotoGP

Тошиба и Интел сключиха двугодишен договор с тима на Дукати от MotoGP

27
0

Направлението „Компютърни системи“ на Toshiba Италия и Intel Италия обявиха своето двугодишно споразумение за спонсорство със спортния отдел на Дукати, който се нарича Корс. Става въпрос за спонсорство на тима, който участва в световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP.

Според споразумението, Toshiba и Intel ще предоставят на Дукати Корс своите новаторски технологични решения, които предлагат висока компютърна мощност в движение. Toshiba ще доставя своите ноутбук компютри Tecra R10 и Tecra S10, оборудвани с най-добрата технология Intel® Centrino 2 с Intel® vProTM technology, която ще бъде използвана от отбора на MotoGP при мониторинга на електрониката на мотоциклетите преди и след състезанията.

Благодарение на процесора Intel® CoreTM 2 Duo processor, Intel Centrino 2 с Intel vPro technology, предлага изключителна компютърна мощ за едновременна работа с множество приложения. Процесорите за ноутбуци Intel® CoreTM2 Duo са проектирани да предоставят висока производителност, и едновременно с това – да осигуряват висока ефективност и спестяване на енергия, което води до удължаване на живота на батерията. Усъвършенстваната микроархитектура на Intel позволява всички тези характеристики да бъдат вложени в по-малки по размер и тегло лаптопи: две изисквания, които определено имат огромно значение при взискателна и динамична дейност като тази на членовете на състезателен отбор.

Технологията има ключова роля в MotoGP и Superbike надпреварите. Убедени сме, че нашите лаптопи ще бъдат от стратегическа важност за отбора на Дукати,“ заяви Хавиер Паскуал, Country Manager на Toshiba Италия и Регионален вицепрезидент за Средиземноморския регион в Toshiba Europe GmbH. „Благодарение на своите инвестиции в R&D, решенията на Toshiba за мобилни компютри предлагат най-добрите технологии на пазара.

Дарио Буччи, Country Manager Intel Италия и Швейцария, коментира: „Производителността, надеждността и иновациите са от фундаментална важност за успеха на Дукати Корс, както и за успеха на Intel, затова, ние се гордеем, че нашата водеща мобилна технология ще бъде в услуга на Отбора, който представлява съвършенството на Италия в моторните спортове.

Много се радваме да работим заедно с Toshiba и Intel,“ заяви спортният директор на Дукати – Филипо Прециози. „Екипът на Дукати Корс търсеше надеждни партньори, които предлагат технологични решения – шедьоври, и сме сигурни, че лаптопите Toshiba, оборудвани с процесорната технология на Intel, са най-доброто решение,“ подчерта той.