Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тост: Новите правила са по-тежки за малките тимове

Тост: Новите правила са по-тежки за малките тимове

30
0

Шефът на тима на Торо Росо, Франц Тост, смята, че тазгодишните промени в техническия правилник ще направят изключително трудно повторянето на силното темпо от 2008 година.

В миналогодишният шампионат Торо Росо завършиха на шесто място при конструкторите. Освен това спечелиха и първата си победа благодарение на Себастиан Фетел.

Но Тост предупреди, че адаптирането към новите правила ще постави по-малките отбори в неизгодна позиция.

„При огромните промени по техническия регламент големите отбори ще успеят да се справят по-бързо с предизвикателствата, отколкото ние, тъй като на нас просто ни липсват ресурсите” – каза Тост. „Ако има проблем с някой от новите елементи, по-големите отбори ще се справят по-добре от нас. За малките екипи е много по-лесно, когато няма съществени промени и се запазва едно техническо статукво.”

„Историята е показала, че когато има мащабни промени в спорта, по-големите отбори реагират по-бързо, докато по-малките изостават. Затова е и трудно да се каже дали можем да поддържаме или подобрим представянето си от миналата година.”

Тост също така все още не е готов да поставя някакви цели пред тима особено когато техният STR4 – базиран на RB5 на Ред Бул – ще се появи на пистата чак през март.