Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: Стартовете ни са недопустими

Тото Волф: Стартовете ни са недопустими

59
0
голф,Капри,Стобарт,Уилямс

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че слабите стартове на пилотите му са недопустими. В Унгария Хамилтън и Розберг отново потеглиха лошо и допуснаха състезателите на Ферари да ги изпреварят. В последствие Фетел спечели състезанието, а Люис и Нико останаха едва 6-и и 8-и след серия от грешки. Ситуацията беше същата и предишното състезание на Силвърстоун, когато пилотите на Уилямс се изстреляха напред и изпревариха Хамилтън и Розберг.

„Много съм обезпокоен от слабите ни стартове, заяви Волф. – Предишния път бяхме прескочени от колите на Уилямс, а сега и от тези на Ферари. Това постави началото на цялото объркване и инцидентът в първата обиколка. Трябва да се справим със ситуацията. Недопустимо е и трябва да анализираме защо се случи. Може да има различни причини, не една определена.”

Екипът на Мерцедес въведе промени по съединителя за Гран при на Испания през май, които първоначално изглеждаше, че помагат. В последните състезания обаче и двамата пилоти на тима потеглят лошо, като Хамилтън тръгна зле и в Австрия.

„По принцип е много трудно да направим правилните настройки за потеглянето, каза още Волф. – Имахме много добри тренировъчни стартове и после при истинските имахме много превъртане на колелата. Изпревариха ни по начин, по който след това не можехме да наваксаме изоставането си.”