Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Tото Волф вече е избрал съотборника на Хамилтън през следващия сезон

Tото Волф вече е избрал съотборника на Хамилтън през следващия сезон

3598
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес
Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че вече е решил кой да бъде съотборник на Люис Хамилтън през сезон 2022. Въпреки това той все още не бърза да го обяви пред медиите. Претендентите за това място са настоящият пилот на екипа Валтери Ботас, както и Джордж Ръсел. който в момента кара за Уилямс. В квалификацията на Спа Ръсел даде второ време и успя да изпревари и двамата състезатели на тима от Бракли. В същото време Ботас остана едва осми и ще потегли с пет места назад заради инцидента в Гран при на Унгария.

„Вече имаше решение кой ще кара за нашия отбор през следващата година, но все още няма да го споделя. Представянето на двамата в квалификацията няма да окаже влияние при избора на пилот. Ние знаем на какво е способен Джордж, той се представи отлично в шампионатите преди Формула 1. Също така помогна много за прогреса на Уилямс и бе много близо да спечели Гран при на Сахир. Така че нямам нужда от повече доказателства. Но решението зависи и от много други фактори, затова все още не е обявено“, каза Волф.

„И двамата заслужават да са част от семейството на Мерцедес. Каквото и да се случи гарантирам, че ще продължат участието си в спорта“, завърши Тото Волф.