Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф иска титлата да се реши с битка на пистата

Тото Волф иска титлата да се реши с битка на пистата

33
0

Екипът на Мерцедес иска титлата във Формула 1 да бъде решена с битка на пистата, а не с наказания и технически проблеми. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф. Световният шампион Люис Хамилтън изостава от своя съотборник Нико Розберг с 33 точки.

А до края на сезона остават само четири кръга. Първият е тази неделя в Остин, САЩ, където Хамилтън спечели титлата миналата година. Британецът по традиция се представя много силни на нея и има 3 победи от четири старта.

„Искаме да дадем на нашите момчета равни шансове за победа в последните четири състезания. Битката за титлата е изцяло между тях двамата, което доказва колко добра работа сме свършили всички, каза Волф.

– Надявам се тази битка да бъде решена на пистата, лице в лице, гума до гума. Вече отпразнувахме отборната титла, а сега е време да се погрижим и за двамата ни пилоти. Имаме още работа за вършене.“

Австриецът заяви още, че въпреки страхотния успех и тази година, в тима се готвят за много сериозна работа през зимата в подготовка за 2017 г., когато колите ще бъдат напълно различни по отношение на аеродинамиката и гумите.