Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф недоволен от прогнозата за времето на Монца

Тото Волф недоволен от прогнозата за времето на Монца

89
0
Андреас Микелсен,Себастиен Ожие,Яри-Мати Латвала

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че е недоволен от прогнозата за времето на Meteo France – официалната служба, която дава информация на Формула 1 за метеорологичните условия за всяко състезание.

Този сезон ръководството на спорта смени досегашната си агенция Ubimet с Meteo France, което според Волф е грешка. Според прогнозата, дадена на отборите, уикендът в Италия е трябвало да се развие по доста по-различен начин.

„В петък трябваше да вали цял ден, но вместо това грееше слънце, заяви австриецът. – В събота се очакваше да е сухо. Може би трябва да се замислим дали подходът ни е правилен.“

Въпреки неочакваните промени във времето и проливният дъжд, който забавни много съботната квалификация, Мерцедес постигнаха двойна победа на Монца, с което Люис Хамилтън излезе начело в шампионата за първи път този сезон.

Волф обаче е наясно, че предстоящият уикенд в Сингапур ще бъде доста по-труден за екипа на Мерцедес, където бавното и спънато трасе в Марина бей не подхожда на характеристиките на болида на Сребърните стрели.