Начало Автомобили TOURAN GOAL – новият шампион на Фолксваген

TOURAN GOAL – новият шампион на Фолксваген

116
0

Акционната серия се лансира специално за световното първенство по футбол

Всички очакваме с нетърпение старта на световното първенство по футбол в Германия, но страстите се нажежават допълнително и от един нов играч – шампионът на 2006 – Touran Goal. Това е акционната линия на популярния компактен ван на Фолксваген, която се лансира специално по повод “Световното първенство по футбол – Германия 2006” и която ще замести досегашното ниво на оборудване Trendline. Серията Goal се предлага с изключително атрактивно серийно оборудване, включващо двузонален климатроник, радио-CD плейър “RCD 500” с CD-чейнджър за 6 диска, лети джанти “Hockenheim” 6.5х16 с гуми 205/55R16 и акционна тапицерия “Popcorn”. Всичко това достига до българския клиент с ценово предимство от 2 500 лева.

Touran е най-продаваният компактен ван в Германия, спечелил своята слава благодарение на изключителното ниво на гъвкавост при подредбата на интериора и седемте си пътнически места. Той е перфектния автомобил за бизнес, за семейно пътуване или за свободното време. Първокласното качество на изпълнение и привлекателният дизайн също имат своя принос за това Touran да влезе в сърцата на феновете в Европа. Благодарение на 16-инчовите алуминиеви колела “Hockenheim“ и предлаганото по желание лаково покритие “Arctic Blue Silver“, Touran Goal постига перфектно съчетание между динамика и елегантност. Но най-силното качество на този играч е перфектната му техническа подготовка.

Двигателите FSI

FSI двигателите са динамични бензинови агрегати, при които горивото се впръсква под високо налягане директно в цилиндрите. Предимството на тази технология е в това, че количеството на впръсканото гориво може да се дозира много по-ефективно и в пълно съответствие с конкретните условия и натоварване на двигателя. При Touran Goal можете да избирате между двата FSI-двигателя с работен обем 1,6 л. (85 кВт, 115 к.с.) и 2,0 л. (110 кВт, 150 к.с.), осигуряващи отлични динамични характеристики и разполагащи с внушителен резерв от мощ дори при пълна заетост на пътническите места и багажното пространство. С достатъчна мощност (75 кВт, 102 к.с.) разполага и третият бензинов двигател със система за индиректно впръскване на горивото и работен обем 1,6 л.

Дизеловите двигатели с директно впръскване “помпа-дюза”

Дизеловите двигатели със система “помпа-дюза” се отличават със своето изключително ефективно оползотворяване на горивото. Високото налягане на впръскване, достигащо до 2050 бара, гарантира изобилие по отношение на въртящия момент при едновременно запазване на ниски нива по отношение на разхода на гориво и отделяните в атмосферата вредни емисии. Агрегатът TDI-PD с мощност 77 кВт (105 к.с.) и 2,0-литровият TDI-PD със 103 кВт (140 к.с.) са залог за постигане на върхова динамика.

Трансмисията

В зависимост от двигателя, който сте избрали, можете да се насочите към шест-степенна механична скоростна кутия или към шест-степенна трансмисия с двоен сух съединител DSG®, осигуряваща непрекъснато ускорение, благодарение на модерната технология, съчетаваща по уникален начин предимствата на механичната и автоматична трансмисия.

Безопасността

Защитата на пътниците в Touran Goal е безупречна. За осигуряването й се грижат шест въздушни възглавници, система от триточкови инерционни колани (включително и на седалките на предлагания по желание трети ред) и точки ISOFIX за фиксиране на детски столчета на двете външни места на втория ред. Допълнителен принос към сигурността има системата за напомняне при незакопчан колан на водача и пътника до него, която при дясната седалка се активира от специален сензор за тегло. Системите за активна безопасност на борда на Touran Goal, които са стандартни за всички моделни линии, са електронна система за контрол на стабилността (ESP), антиблокираща система с ел. разпределение на спирачното усилие (ABS/EBV), електронна система за контрол на сцеплението – ASR, електронна блокировка на диференциала (EDS) и електронна система за контрол на оборотите на двигателя (MSR). Доказателство за изключителното ниво на безопасност на Touran е и най-високата оценка от пет звезди по отношение на защитата на пътниците, постигната от модела в независимия краш-тест Euro NCAP.

Гъвкавост на интериора

Богатото серийно оборудване, многофункционалният интериор и интегралната система за безопасност на Touran Goal ще ви помогнат да се справите с всяко предизвикателство. Пътуването с Touran Goal е спокойно, удобно и приятно дори на най-дългите разстояния. Оригиналната тапицерия на седалките в десен “Popcorn“ и висококачествените декоративни панели “Micro Tech“ на арматурното табло, както и облицовките на вратите, придават индивидуален акцент на ергономичната и практична подредба на интериора. Тъй като комфортът на пътуване е от първостепенна важност при Touran Goal, серийното оборудване ще Ви изненада с удобства като мултифункционалния информационен дисплей “Plus“, който ще Ви информира за стойностите на средния и моментен разход на гориво, средната скорост на движение, за изминалото от началото на пътуването време и разстояние, както и за външната температура.

По-високото ниво на оборудване на автомобила осигурява не само по-висок комфорт и удоволствие от шофирането, но дава и предимство на всеки собственик на Touran Goal, като гарантира запазването на висока остатъчна стойност на автомобила при препродажба. Touran Goal е подходящо попълнение на фирмения автопарк и се ползва с възможност за данъчен кредит.