Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това бе една от най-лошите ми квалификации за сезона, смята Верстапен

Това бе една от най-лошите ми квалификации за сезона, смята Верстапен

40
0

Макс Верстапен смята, че квалификацията му за Гран при на САЩ е била една от най-лошите за сезона в F1. Пилотът на Ред Бул постигна 6-о време след грешка на предпоследния завой.

Заради наказание от 15 места в решетката за нерегламентирана смяна на компоненти по мотора, той ще стартира едва 16-и. Неговият съотборник Даниел Рикиардо постигна 4-и резултат.

„Направих някои грешки в третата част на квалификацията, обясни холандецът. – Лесно е да кажа, че щях да съм в челото, но когато направиш две такива грешки, не може да се получи това, което искаш. Не съм доволен от себе си , като това беше една от най-лошите ми квалификации за годината.“

Верстапен заяви още, че грешките му са били в резултат от опитите да навакса загубеното време по-рано в обиколката: „Беше сложно на пистата, защото ако натиснеш повече и допуснеш малка грешка, следващия ти завой също не е страхотен. В последния сектор се опитах да наваксам, но блокирах колелата отново.“

Макс все пак ще стартира с гумите суперсофт спрямо ултрасофт на всички в челото, което би трябвало да му даде предимство в хода на състезанието и той да успее да навакса доста позиции. „Ще се опитам да стигна поне до 6-ото място“, завърши Верстапен.