Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това бе най-добрият Розберг, който съм виждал, призна Тото Волф

Това бе най-добрият Розберг, който съм виждал, призна Тото Волф

65
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че в Сингапур Нико Розберг е направил може би най-силното представяне, откакто босът се присъедини към отбора през 2013 г. Германецът победи в надпреварата и отново поведе във временното класиране при пилотите, изпреварвайки настоящия шампион Люис Хамилтън с 8 точки.  За Розберг това беше общо 22-а победа в кариерата и с нея той показа ясно, че има всички шансове да се пребори за титлата тази година.

„Познавам го от 2013 година и през този уикенд това бе най-добрият Нико Розберг, когото съм наблюдавал, заяви Волф по повод представянето му на трасето Марина бей. „Имаме навика да повтаряме, че Люис притежава страхотно темпо, но сега видяхме това от Нико – той беше заслепяващо бърз. Розберг бе с 0,6 секунди по-бърз спрямо втория в квалификацията.

A това не е нещо, което сме свикнали да виждаме в Сингапур. Той изнесе отлично състезанието в стил, направи страхотен старт и контролира ритъма на състезанието, докато Люис нямаше толкова успешен уикенд. Той не направи достатъчно обиколки, за да улучи правилните настройки, така че нямаше как да избере посока. Оттам насетне Хамилтън започна да изостава.”