Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 „Това е моят татко!“: Райконен разходи сина си Робин из музея на...

„Това е моят татко!“: Райконен разходи сина си Робин из музея на Ферари

3279
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: ATP

Кими Райконен разходи сина си из музея на Ферари в Маранело през миналия уикенд. В профила на почти деветгодишния Робин (ще ги навърши в края на януари 2024 г.) бе публикувана негова снимка как сочи кадър от експозицията с репликата: “Това е моят татко!“ Кими Райконен все още е последният шампион на Ферари. Той спечели титлата си във Формула 1 през 2007 г. с екипа на Скудерията.

Робин пък има профил в Инстаграм, където бе публикувана снимката. Акаунтът е посветен основно на успехите на детето в картинг спорта и се поддържа от родителите му. Той кара от 4-годишен

Точно участията на Робин в картинг надпревари накараха Кими Райконен да премести семейството си в края на това лято в Италия. Досега те живееха основно в Швейцария. Робин има договор със CRG Kart. Затова Кими решил семейството му да заживее в италианския град Комо до прочутото езеро. От там двамата с Робин имали идеален достъп до картинг пистите в Северна Италия.

Кими Райконен купи два имота в Комо. Единият е апартамент в центъра на града. Другият е ферма в околностите, където е по-спокойно

Семейството от няколко месеца вече има пети член – след Робин и Риана на Кими и Минту им се роди още една дъщеря, която кръстиха Грейс.

Кими Райконен се оттегли от Формула 1 в края на сезон 2021 след почти две десетилетия кариера. През годините той кара за Заубер, Макларън, Ферари, Лотус и Алфа Ромео. Върхът в кариерата му бе спечелването на световната титла в F1 със Скудерията през 2007 г. Кими, който тази година навърши 44 години, се посвети на семейството си след като се оттегли от активна спортна дейност. В своите 349 старта той има 21 победи, 103 подиума, 18 полпозишъна. Статистиката му може да не е от най-внушителните, но до ден-днешен Райконен е един от най-обичаните пилоти в Гран при.