Начало Автомобилни новини Toyota вади по-агресивен Yaris.

Toyota вади по-агресивен Yaris.

79
0
Toyota,Yaris

На автосалона във Франкфурт през септември японската компания Toyota ще представи новото поколение на модела си Yaris.
Малката градска кола е оформена в изцяло новия корпоративен стил на марката. Хечбекът е толкова различен от настоящия модел, че наистина е трудно да се приеме от пръв поглед за новия Yaris.
Каросерията е станала по-релефна и мускулеста, а фаровете са нараснали на размер. Като цяло обликът е в духа на съвременните модни течения и би трябвало да се хареса на широка младежка публика. Повечето агресия, която излъчва колата, пък ще я направи предпочитана не само от дамите.
Много сериозни промени се наблюдават и в интериора. Както изглежда, за разлика от предишните две поколения, колата ще се лиши от електронния дисплей, заменящ традиционното приборно табло. Сега обаче дизайнерите се връщат към класическите аналогови уреди. Също класическо е и новото им местоположение – точно пред водача.
Засега няма никаква официална информация относно задвижващите агрегати за модела. Най-вероятно базов за новия Yaris ще стане 3-цилиндровият 1-литров бензинов мотор, а в гамата ще намерят място и още един бензинов двигател с обем 1,3 литра, както и 1,4-литров турбодизел.
Със сигурност обаче през 2012 г. ще дебютира хибридна версия на модела и не е изключено това да е първата серийна кола на Toyota, която ще се зарежда от битовата ел. мрежа. Подобен концепт компанията представи през пролетта на тази година в Женева.