Начало Автомобили Трамонтана R-Edition с 720 к.с. представена официално в Испания

Трамонтана R-Edition с 720 к.с. представена официално в Испания

150
0

Всички детайли относно новата суперкола на Трамонтана вече са известни. Базираната в Жирона, Испания Трамонта Груп официално представи автомобила, който ще се продава на цена от 385 000 евро, на пресконференция във фабриката си, която се намира на около час път от Барселона.

R-Edition е голяма крачка напред в сравнение с базовата Трамонтана. Моделът разполага с централно-разположен 5.5-литров би-турбо V12 на Мерцедес-Бенц, който има мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 890 Нм. С натискането на бутон в кокпита на автомобила обаче, агрегатът е способен да развие максимална мощност от 720 к.с и въртящ момент от 1100 Нм.

С второто ниво на мощност колата се ускорява до 100 км/ч за 3.6 секунди, а достигането на 200 км/ч става за 10.15 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана на 325 км/ч.

Сухото тегло на автомобила е 1260 кг. Дневните светлини са светодиодни, а фаровете са ксенонови. Допълнително в предния спойлер са интегрирани и фарове за мъгла. Задното крило е по-малко, отколкото се очаква от такъв автомобил, като в него е захваната и третата стоп-светлина. Масивни отвори за въздух от двете страни на кокпита показват, че това е един истински спортен или всъщност почти състезателен автомобил.

Вътре цялата информация се получава от LCD-панел, който заменя традиционните прибори. Тракшън-контролът има четири различни нива на настройки, които се настройват от един бутон. Също така от кокпита може да се контролира и мощността на двигателя по начина, който вече беше споменат. Въпреки хард-кор изпълнението на интериора обаче, водачът или по-скоро пилотът и спътника му разполагат с климатична инсталация и аудио-система. Местата в Tрамонтана R-Edition са две и са разположени едно зад друго.

Компанията смята да произвежда по 12 броя от модела годишно. За съжаление, R-Edition няма да бъде представен на женевското автошоу. Суперколата обаче ще направи дебюта си през април, когато в Монако ще се проведе шоуто за топ-марки.