Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Травмата на Монтоя причинена от падане с мотор?

Травмата на Монтоя причинена от падане с мотор?

58
0

От събота насам вече знаем, че не само на билетите за състезанията в моторните спортове трябва да има предупреждение за това колко са опасни те. Колкото и странно да звучи, същото явно важи и за тенис спорта след като Монтоя се контузи сериозно по време на тенис мач.

Когато обаче става дума за тима на Макларън неясно, защо голяма част от журналистите започват да се съмняват в изявленията на отбора. Точно по тази причина американският „Independent” изявява съмнение че контузията на колумбиеца не е получена по време на тенис мач. Нещо повече: според вътрешна информация на вестника, контузията в рамото на Монтоя е причинена от падане от мотор. От Макларън веднага са отрекли слуховете, но за света на Формула 1 не е тайна голямото приятелство между колумбиеца и бившия световен шампион в Супербайк и Световният шампионат по мотоциклетизъм на писта Ранди Мамола. Не е ясно дали Монтоя се е опитал да подражава на Мамола или на Макенроу, но неприятния резултат е налице и пилотът на Макларън ще трябва да пропусне състезанието в Бахрейн.

С цел да се ограничат до минимум шансовете за нараняване на пилотите пък от ФИА планират да въведат забрана от 2008 г. на носенето на тежки украшения и пиърсинга от всички пилоти участващи в състезанията организирани от федерацията. Дали това обаче няма да доведе до увеличаване скоростта на болидите, друго нещо което ФИА се страми да ограничи?