Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябваше ли да има наказание и за Барикело?

Трябваше ли да има наказание и за Барикело?

45
0

И докато стюардите доста бързо реагираха и дадоха 20-секундно наказание на Михаел Шумахер, то остана висящ въпросът как така Рубенс Барикело не получи някаква санкция след неговия инцидент.

Медиите разискват наказанието на Шумахер, като се говори, че обжалването му може и да се окаже успешно, но никой не повдигна въпроса за поведението на бразилския пилот на Уилямс при неговото отпадане.

След инцидента в 31-вата обиколка, когато и колата му не беше разположена добре, Барикело изхвърли волана си навън, а след това ядосано изскочи от своя FW32.

И докато непоставянето на волана в колата е ясно нарушение на правилата, то фактът, че след това една кола премина директно през него бе още по-страшен. Истината е, че можеше да се случи и много по-сериозен инцидент от това.

Британските медии обръщат голямо внимание на това, че сред четиримата стюарди за състезанието бе и Деймън Хил – дългогодишният конкурент на Шумахер през 90-те години. В ролята си на опитен пилот Хил определено трябва да е наясно за рисковаността на поведението на Барикело.