Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тренировките ми бяха напълно провалени, оплака се Алонсо

Тренировките ми бяха напълно провалени, оплака се Алонсо

43
0
алонсо

Фернандо Алонсо се оплака, че първите му две тренировки за Гран при на Канада са били напълно провалени заради проблем с двигателя. Испанецът дълго време не можеше да излезе на пистата, а когато най-после го направи, хидравличен проблем го принуди да спре след само 2 обиколки. Докато бъде отстранен той, пилотът на Макларън-Хонда загуби много време и във втората сесия. В нея той кара само в последния половин час, като все пак записа обнадеждаващо 7-о време.

„Исках да стигна до бокса и да се опитаме да оправим проблема, обясни Алонсо случилото се в първата сесия. – Беше проблем със задвижващата система, свързан с хидравликата.

Загубихме първата тренировка и по-голямата част от втората, защото нямахме достатъчно време да поправим колата. Напълно провален петъчен ден и нелесен старт на уикенда. Все пак познаваме добре пистата и би трябвало да знаем как да подходим към квалификацията и състезанието.“

Алонсо също така обясни, че последната му бърза обиколка не е представителна за темпото, което има Макларън на тази писта, тъй като испанецът се е възползвал от по-добрите условия на трасето в края с натрупана повече гума. Докато в същото време другите пилоти вече правеха състезателни симулации с много гориво.

„Знаем, че реалната ни позиция е малко по-назад – може би 10-а, 11-а, 12-а, 13-а, каза Фернандо. – Най-важното е да сме в топ 10 в неделя и да вземем точки. В събота точки не се дават, но една добра квалификация показва какво ще е темпото ни в състезанието. С пропуснатото време в тренировките колата ни не е настроена перфектно.“