Начало Formula 1 News Трети подиум за BMW Заубер

Трети подиум за BMW Заубер

15
0

Екипът на BMW Заубер не спечели третия кръг от световния шампионат във Формула 1, но ще се върне в Европа преди стартовете на Стария континент като лидер в класирането при конструкторите. С изключително постоянство, издръжливост и три последователни подиума тимът е начело с 30 точки, една повече от Ферари и две – от Макларън, и определено има повод за гордост и радост само след три надпревари в Гран при за тази година. Уикендът в Бахрейн освен това е исторически за немско-швейцарския отбор не само с първия полпозишън в историята му, но и лидерството при екипите се случва за първи път на хората на доктор Марио Тайсен.
Трети подиум в третия старт е наистина перфектен старт на сезона за тима ни. Освен това трето и четвърто място в Бахрейн е великолепен резултат. Представянето ни дава допълнителна мотивация на всички за предстоящите седмици. Колата има още потенциал, който не сме използвали, така че ще продължим да напредваме стъпка по стъпка – коментира Тайсен.
Кубица, който се нареди на първа позиция на стартовата решетка, не удържа мястото на старта и отстъпи на Фелипе Маса, а малко по-късно бе задминат и от Кими Райконен.
На старта колелата ми превъртяха страшно много, а след това настъпих отломки в първия завой на втората ми обиколка. Когато минах през маслото, бях убеден, че съм спукал гума, но в онзи момент още не бях получил информацията, че има разлято масло – обясни Кубица.
Като цяло обаче той бе доволен, тъй като подиумът му е втори пореден след Малайзия. Полякът освен това е с равен брой точки (14) с пилотите на Макларън. Ник Хайдфелд, макар уикендът му да не бе така успешен като на съотборника му, е позиция напред в генералното подреждане на пилотите. Днес обаче германецът бе далеч по-доволен и от автомобила си, и от темпото спрямо вчерашното представяне в квалификацията.
Балансът на тази писта беше точно какъвто се надявах да не е. Надявам се да нямам повече такива грижи – сподели той.
Техническият директор Вили Рампф допълни, че екипът е очаквал да е на такива позиции, но всички са били наясно, че не могат да гонят Ферари.
След три подиума в три състезания ще използваме силите си максимално, за да скъсим дистанцията още повече – каза още Рампф.