Начало Автомобилни новини Три електромобила Peugeot iOn тръгват по софийските улици

Три електромобила Peugeot iOn тръгват по софийските улици

116
0
Peugeot iOn

На официална церемония, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Трайчо Трайков, Министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стоян Желев, изпълнителен директор на София Франс Ауто, връчиха ключовете на първите три Peugeot iOn в България. Трите зелени компании са Argent, Societe Generale Експресбанк и GLOBUL.

Събитието беше организирано със съдействието на Българска Асоциация Електрически Превозни Средства. Камен Василев, представител на БАЕПС, сподели с радост: „През 2011 година електрическите превозни средства слязоха от страниците на изданията за екзотични бъдещи технологии и тръгнаха по пътищата на България. Разнообразието от конкретно избрани технологии, стандарти и бизнес-модели води до един и същ резултат: въздухът в градовете става по-чист и шумът по улиците намалява. Тези ползи от използването на електромобили не са запазени само за водачите им, те се споделят от цялото общество.

Първите впечатления на гордите собственици:

„Повече от 15 години Медийна Агенция „Аргент“ се стреми да наложи модел на ясни и чисти отношения със своите клиенти, партньори и с медиите, с които работи. Именно този модел на поведение през последните години ни постави в топ 3 на българските медиа агенции. Като един от първите собственици на 100-процентов електрически автомобил „iOn“ с марката „Peugeot“, ние правим следващата голяма крачка и даваме своя принос в битката за ясно небе и чиста природа. Надяваме се, че много от нашите колеги от рекламния и медийния бизнес, които имат финансови възможности и желание да притежават подобен автомобил, скоро ще последват нашия пример.“, заяви с надежда Владимир Денев, изпълнителен директор на Рекламна агенция Аргент.

„Гордеем се, че GLOBUL е сред първите ползватели на електромобил от подобен клас в България. Това е поредното потвърждение за последователността, с която ние изпълняваме своята стратегия GLOBUL Green за намаляване на въздействието от нашата дейност върху околната среда и за пестене на енергия и ресурси. Надяваме се, в близко бъдеще повече компании да последват нашия пример“ – сподели по време на церемонията г-н Гуев.

Още за модела                                                                                              Видео от събитието