Начало Автомобили Три премиери на щанда на Рено Нисан България

Три премиери на щанда на Рено Нисан България

98
0

Три са премиерите на щанда на Рено Нисан България. По време на Автомобилен салон София 2008 посетителите ще имат възможност да видят новото Renault Kangoo, Dacia Logan Pick-up и Nissan Cabstar.
Новото Kangoo Express е предназначено за хората, които търсят удобен, икономичен и надежден ван. Моделът веднага хваща окото с късата предна част, обемната кабина и големия и практичен товарен отсек. Освен това изнесеното напред в стила на MPV-моделите предно стъкло осигурява отлична видимост и много светлина в кабината.
В интериора дизайнерите на Renault са акцентирали на пространството, комфорта и практичността. Автомобилът е с дължина 4,21 м, обемът на товарното му пространство е между 3 и 3,6 куб. м, а широчината на товарния отсек (1,21 метра между калниците) позволява товаренето на стандартен европалет. Различните на размери задни врати и плъзгащата се странична врата (в зависимост от версията) улесняват максимално достъпа до товарния отсек. Моделът се предлага с три дизелови двигателя, базирани на успешния 1,5 dCi с три нива на мощност (70, 85 и 105 к.с.) и един бензинов мотор (1,6 л, 90 к.с.). С дизеловия двигател с мощност 85 к.с. новото Kangoo Express постига среден разход на гориво от 5,2 литра на 100 км и отделя само 137 грама CO2 на километър.
Dacia Pick-up е последното попълнение във фамилията Logan, която вече включва модификациите седан, комби и товарен ван. Той се произвежда в заводите на марката в Питещи, Румъния. Pick-up е предназначен както за нуждите на малкия и средния бизнес, така и за хората, които търсят практично превозно средство за свободното си време. Пикапът предлага добър избор от бензинови и дизелови двигатели на Renault. Изграден е върху платформата на Logan MCV, което обяснява и защо е здрав. Едновременно с това автомобилът е много практичен. С него могат да се превозват до 800 кг полезен товар, откритата му каросерия побира предмети с дължина до 1,80 метра, а зад седалките в кабината разполага с допълнителен обем от 300 литра, предназначен за багаж. Dacia Logan Pick-up е оптимално съчетание от приемлива цена и добро качество.
Последната новост на щанда на Рено Нисан България е моделът Nissan Cabstar. Първият Cabstar, представен през 1998 г., си извоюва стабилна позиция на пазара благодарение на предлаганата комбинация от ниски експлоатационни разходи, лекота на управлението и сериозни товарни качества. Неговият наследник, който официално дебютира у нас в рамките на автосалона, обещава всичко това… и още нещо. Докато по-голямата част от камионите в сегмента 2,8-3,5 тона обща маса (GVW) на европейския пазар са деривати на ванове с изнесена напред кабина, при които двигателят е разположен пред пътническото отделение, Cabstar остава верен на концепцията кабина върху двигател. Това решение предлага професионален отговор за нуждите на шофьорите, тъй като позволява по-компактен дизайн много подходящ за градска среда без да се намалява товарното пространство. В случая на Cabstar, той предлага и 4,5 тонната GVW версия, навлизайки точно в пазара на камионите от средния клас.
Cabstar е първият автомобил Nissan, който е с изцяло новата платформа, базирана на шаси с надлъжни и напречни елементи. Тази платформа е част от всички следващи поколения модели на Nissan Tucks.
“За да се максимизира ефективността, ние ще намалим нашите LCV платформи от единадесет до две: една за лекотоварните ни представители и една за панелните ванове”, обяснява Анди Палмър, вицепрезидент Nissan Motor Co., Ltd. – LCV Business Unit. “Разработвайки тази платформа, ние се съобразихме с нашите клиенти и подобрихме нейната способност да поддържа автомобили, които предлагат максимално представяне по отношение на товароносимостта, маневреността и експлоатационните разходи”, добавя Палмър.
Моделът се предлага с 2,5-литров Common rail дизелов двигател в две версии – 81 и 95 кВт (110 к.с. и 130 к.с.). Междуосията са 2500 мм, 2900 мм и 3400 мм, а гамата покрива 2,8, 3,2, 3,5 и 4,5 тона. Въпреки голямото пространство в кабината, всички версии на Cabstar предлагат най-добрите в класа си полезни товари.
По време на автосалона Рено Нисан България предлага отстъпка от 8% за някои от моделите си, в това число и Nissan Cabstar.