Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Три спирания в бокса за смяна на гуми в Барселона

Три спирания в бокса за смяна на гуми в Барселона

41
0

Три спирания в бокса за смяна на гуми се очаква да направят повечето пилоти за предстоящата Гран при на Испания. От Пирели ще предоставят на отборите типовете софт (меки), медиум (средни) и хард (твърди). Заради масовия избор на по-меки смески от страна на тимовете – медиум и софт, може да се предвиди, че стоповете в пита ще бъдат повече от 2.

Със стратегия с 2 стопа победата миналата година взе Нико Розберг, като тогава бяха налични само смесите медиум и хард. Пилотът на Мерцедес стартира с медиум, влезе за смяна в 15-ата обиколка и постави отново медиум, а вторият си стоп направи в 44-ия тур, слагайки хард за оставащите до края 22 обиколки. Но сега се очаква смените да са 3 или дори 4 стопа. Най-голямо натоварване поема предна лява гума заради няколкото бързи десни завои на трасето.

„Испания винаги подлага на много сериозен тест гумите, тъй като ги натоварва много, заяви спортният шеф на Пирели Пол Хембри. – Тази година това важи с още по-голяма сила, тъй като отборите са заложили повече на по-меките типове. Затова би трябвало да има голямо износване и деградация, които да доведат до няколко питстопа, което разбира се отваря много възможности за стратегии за състезанието.”