Начало ТОП Trofeo: Най-мощната колекция Maserati

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati

1801
0
Maserati Trofeo collection
Maserati Trofeo collection

Maserati разширява колекцията си Trofeo. След пускането на Levante Trofeo през 2018 г.,вече са налични и новите Quattroporte и Ghibli Trofeo – постигнали върха на производителността, спортността и лукса.

Италианската идентичност на Maserati, се подчертава с цветовете, избрани за стартирането на колекцията Trofeo

Те са на знамето на страната: зелено за Quattroporte, бяло за Levante и червено за Ghibli.  Те се съчетават перфектно с хромираните елементи и луксозните червени линии за особено агресивен и елегантен външен вид. Maserati реинтерпретира своите седани, представяйки V8 двигателя. Сърцето на Ghibli и Quattroporte Trofeo е 3.8 литров V8 Twin Turbo с мощност 580 к.с. при 6 250 об/мин и върхов въртящ момент от 730 Нм.

Двигателят, разкрил цялата си мощност при Levante Trofeo, е конструиран в завода Ferrari в Маранело по спецификациите на Maserati. Въпреки че е напълно нов за Ghibli, V8 двигателят вече е бил използван в при Quattroporte GTS, във версията с 530 к.с. Днес V8 двигателят с мощност 580 к.с. се предлага за новите Ghibli, Quattroporte и Levante* Trofeo, в пълно съответствие със стандартите за горивна ефективност и емисии.

Ghibli и Quattroporte Trofeo с гордост могат да твърдят, че са най-бързите седани Maserati досега, с максимална скорост от 326 км/ч. Максималната скорост на Леванте Трофео е 302 км/ч

Подобно на Levante Trofeo, новите Ghibli и Quattroporte Trofeo също включват интегрираната система за управление на автомобила (IVC) със специфична настройка, която гарантира подобрена динамика на шофиране, по-голяма активна безопасност и още по-вълнуващо представяне.

Седаните имат бутон Corsa, който настройва автомобила за още по-спортен стил на шофиране. Включена е и Launch Control функция, която за пръв път се появи при Levante Trofeo, за да отприщи цялата мощност на двигателя и да осигури спираща дъха производителност и автентично Maserati шофиране.

Уникалният подпис на всяко Maserati е звукът на неговия двигател. Сега колекцията Trofeo ще бъде още по-безпогрешна на външен вид благодарение на специални стилистични щрихи, характеризиращи тези модели с върховна мощност. Те включват предна решетка с двойни вертикални ленти в черно пиано покритие. Използвани са и въглеродни влакна върху облицовките на предния въздухопровод и заден дифузьор за още по-агресивен ефект.

Цялата колекция Trofeo се отличава с червените детайли

Те характеризират долните профили на страничните вентилационни отвори и мълниеносната ивица върху логото с Тризъбеца на C-колоните.

Осезаемо е променена в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са изцяло обновени, с бумерангообразен профил, вдъхновен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.

Капакът на двигателя на Ghibli Trofeo е с нов дизайн, завършен с два агресивни въздуховода за по-добро охлаждане, подобно на Levante Trofeo.

Ghibli и Quattroporte Trofeo са оборудвани с 21-инчови алуминиеви джанти Orione. 22-инчови джанти Orione се предлагат на Levante Trofeo.

Trofeo стилът продължава в интериора, с нов бордови панел, който показва изключителен интерфейс при включване

Облегалките за глава са бродирани с логото Trofeo с триизмерен релеф. Интериорната тапицерия, направена от пълнозърнеста естествена кожа Pieno Fiore.

Системата ADAS е обновена, включвайки нови функции.  Функцията за асистиране по време на шофиране Active Driving Assist вече може да се активира и по градски пътища и по обикновени магистрали.

Новите технологии се появяват и в MIA (Maserati Intelligent Assistant). Мултимедийният екран е с подобрена разделителна способност и по-голям размер – 10.1” – както при Ghibli Trofeo, така и при Quattroporte Trofeo. При Levante се запазва 8.4” дисплея, но с подобрена резолюция и графика.

Благодарение на програмата Maserati Connect, колекцията Trofeo винаги е свързана с пълен набор от услуги за по-лесно и интуитивно използване.

Ghibli и Quattroporte Trofeo ще бъдат произвеждани в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино), а Levante Trofeo в завода Мирафиори (Торино).