Начало Други Трой Бейлис започна тестове с Дукати GP9

Трой Бейлис започна тестове с Дукати GP9

47
0

Трой Бейлис завърши първия си ден тестове с Дукати Десмоседичи GP9 на пистата Мугело, на която кара заедно с официалния тестов пилот на тима на Дукати в MotoGP – Виториано Гуаречи.

Това бе първият път, в който австралиецът тества мотоциклет от MotoGP от 2006-та година насам, когато след като спечели втората си Супербайк титла взе участие и в Гран При на Валенсия, завършвайки на сензационното второ място – след съотборника си тогава Лорис Капироси.

По време на вчерашния си тест, пилотът за първи път доби впечатления от 800-кубиковите машини, с които се състезават пилотите в МотоGP в момента. Това също така бе и първото му появяване на пистата след края на сезон 2008 в сериите Супербайк, когато той спечели световната титла за пореден път след двойна победа на пистата Портимао.

„Това буквално е първият път, в който се качих на мотоциклет, след като представихме модела 1198 в края на миналия сезон на Портимао. Беше хубаво малко да се поразкърша отново и тъй като Мугело изисква доста физически усилия, това бе една добра тренировка. Последният път, когато карах машина от Гран При, бе във Валенсия и тя беше 990см3, но 800-кубиковата машина всъщност не се усеща по-слаба и аз прекарах дена в привикване към мотоциклета. Нямам търпение да се върна отново на пистата утре и се надявам, че в края на сесията ще мога да дам някаква полезна информация на Филипо (Прециози).“