Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден ден за Маса

Труден ден за Маса

38
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса не започна сезона по най-добрия начин, след като завърши първата свободна тренировка в чакъла. Бразилецът се оплака от проблеми със спирачките, но въпреки това горчивият вкус остана. Той завърши тази сесия на 18 място, но по време на втората успя да подобри значително класирането си и се нареди седми.

„Приятно е след повече от три месеца отново да се състезаваме, защото това е нещото, което ние пилотите обичаме най-много“, обясни Фелипе Маса. „Това определен бе един труден ден за нас, защото не успяхме да направим толкова обиколки, колкото бяхме планирали. Дъждът предопредели развитието на деня, като попречи и на двете тренировки.

В първата сесия излетях от трасето, което допълнително ми струваше време. При спирането стъпих със задната си лява гума на тревата и просто станах пасажер.

Във втората част пистата отново бе мокра през повечето време и едва към края успях да изляза със сликовете. Не направих достатъчно обиколки, за да кажа, дали поведението на колата се е променило в сравнение с последните тестове в Барселона. Утре обаче всичко ще стане ясно, защото в квалификацията всички ще сме при равни условия.“