Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трудно състезание за Тойота

Трудно състезание за Тойота

61
0

Днешното състезание не бе никак добро за тима на Тойота, след като Тимо Глок и Ярно Трули завършиха съответно 11-ти и 14-ти в него.

„Очаквахме трудно състезание и това и получихме. Бях зад Казуки Накаджима през повечето от състезанието и усещах, че мога да се движа по-бързо, но изпреварването бе много трудно. Към края вече се отегчих, ако трябва да съм честен и се опитах наистина силно да намеря възможност. Веднага щом видях мъничко място, се шмугнах и натиснах спирачките много късно. Маневрата бе почти ОК, но нямаше достатъчно място и за съжаление ударих бордюра, а после имах и малка битка с Тимо. Беше забавно. Бях от външната страна, но продължих да се боря, защото е по-добре да има някакъв екшън, в края на краищата няма особено значение дали ще финиширам 11-ти или 14-ти. Поне се опитах, защото състезанието не беше забавно за мен така или иначе“, заяви Трули след финала.

Тимо Глок пък отново успя да се класира преди опитния си съотборник.

„Това не бе резултатът, който очаквахме, но поне бе доста развлекателно. Борех се с Ярно наистина много, когато излязох от бокса. Беше доста близко, но той излезе напред. Към края обаче видях, че се опитва да изпревари Накаджима и удари бордюрите, като това накара колата му да подскочи. Имахме добра битка и се постарахме да остане чиста. В края бях от вътрешната страна и затова спечелих битката.  Като цяло нямаше как да вземем много повече от това състезание, но Сингапур е доста по-различно трасе и за там ще имаме някои новости по колата, така че там трябва да имаме повече шанс“, каза пък Глок.