Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули иска връщане на сликовете колкото може по-бързо

Трули иска връщане на сликовете колкото може по-бързо

66
0

Ярно Трули се надява употребата на сликове да бъде отново разрешена в F1 колкото се може по-скоро.###Ярно Трули се надява употребата на сликове да бъде отново разрешена в F1 колкото се може по-скоро. Пилотът счита, че гумите с канали, които в момента се използват в световния шампионат налагат на пилотите неестествен стил на каране и ограничават изпреварванията.
От Бриджстоун потвърдиха, че ще предоставят на отборите сликове за тестовете на Херес през декември. По този начин японската компания иска да събере максимално количество данни за тяхната работа, за да може да се подготви за възможното им завръщане през 2009 г.
Въпреки че все още бъдещите правила за гумите само се обсъждат, Трули решително подкрепя евентуалното завръщането на сликове.
„Имах късмета да използвам сликове по време на първия ми сезон в F1 и ще бъда много щастлив, ако те започнат пак да се използват. – заяви пилотът на Тойота. – Никога не съм харесвал сегашните гуми с канали заради специфичния стил на каране, които те налагат на пилота и поради начина им на работа по време на състезание. Когато се появи т. нар. грейнинг (късане на парченца от повърхността на гумата – б. р.) и това се случи не заради пилотска грешка, а поради самите характеристики на гумите, няма нищо, което може да направиш. Можеш само да чакаш да изчезне и да се надяваш, че ще се случи за няколко обиколки. Когато се случи трябва да караш по неестествен начин. Мисля, че няколкото пилоти, които намериха начин да се представят възможно най-добре с тези гуми, ще гледат доста по-лошо на завръщането на сликовете.”
Трули допълни още, че ако сликовете отново бъдат позволени във Формула 1 това ще подобри качеството на състезанията посредством увеличаване броя на изпреварванията.