Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Подиум във Великобритания също е постижим

Трули: Подиум във Великобритания също е постижим

54
0

Ярно Трули не изключва възможността за още един подиум в Гран при на Великобритания, въпреки че признава, че ще бъде трудно да се повтори подобен успех.

Пилотът на Тойота завърши на трето място в Гран при на Франция в неделя, като това бе първият подиум за тима от Австралия 2006 година.

Италианецът се надява на ново силно представяне на Силвърстоун, въпреки че осъзнава, че няма да бъде лесно.

„Надяваме се да бъдем отново в топ десет и да спечелим точки” – каза Трули пред специализираното издание „autosport.com” по време на тестовете на Силвърстоун.

„Очевидно е, че подиум ще бъде трудно, но на Маникур се видя, че е възможно при определено условия. Затова и просто трябва да дойдем тук и да дадем най-доброто от себе си. След това остава да видим резултата.”

Трули призна, че за него е било огромно удоволствие да се качи отново на подиума и да опита вкуса на шампанското. Последният подиум за италианеца бе в Испания през 2005 година.

„Нямаше вкуса на моето вино, но въпреки всичко не беше лошо” – пошегува се Трули, който има своя собствена винарска изба. „Беше хубаво да съм отново на подиума, беше хубаво за Тойота, беше хубаво за всички. Наистина останах доволен.”

Пилотът на Тойота вярва, че битката за четвъртото място при конструкторите ще бъде много трудна, тъй като четири отбора са много близо – Ред Бул, Рено, Уилямс и Тойота.