Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули преди домашната си Гран при

Трули преди домашната си Гран при

27
0

Състезанията пред родна публика определено са предизвикателство. В Италия Ярно Трули се надява на постижение, с което да зарадва себе си и почитателите си по време на състезателния уикенд.

Общоизвестно е, че Монца е най-бързата писта в календара на Формула 1 и подлага на много по-голямо натоварване двигателите на болидите, отколкото обикновено.

“Завръщането у дома винаги е невероятно преживяване. Харесвам мястото, имам и доста добри постижения тук. Главната характеристика на Монца е невероятната скорост, която се развива. Има много коварни завои и трябва да натиснеш спирачките много по-рано, отколкото на други трасета. Важно е да разполагаш с добър аеропакет. Ще бъде чудесно да пристигна на Монца с болид, с който мога да се боря за точки, а защо не и да се кача на подиума”, сподели Трули.

Според Лука Марморини, технически директор в Тойота, издръжливостта на мотора е ключов момент в италианската Гран при. “Това е високоскоростна писта, на която силата на мотора е от огромно значение. Преди всичко обаче той трябва да надежден. Друга много важна особеност за печелене на време се крие в майсторското преминаване на бордюрите. Както повечето отбори и Тойота проучи подробно данните от тестовете през миналата седмица. Трябва да сме сигурни, че всичко ще протече по план”, коментира Марморини.