Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Тойота ще останат във Формула 1

Трули: Тойота ще останат във Формула 1

45
0

Ярно Трули изключи спекулациите, че Тойота може да се оттеглят от Формула 1.

След като Хонда се оттеглиха от Формула 1, а BMW предстои да го направят в края на сезона, то мнозина предрекоха, че Тойота или Рено ще са следващият автомобилен производител, който ще съкрати тази част от бюджета си.

Японският автомобилен производител Тойота отложи одобряването на бюджета на тима си от Формула 1 до ноември. По-вероятно е обаче екипът не да се оттегли от спорта, а да участва, но със силно редуциран бюджет.

По този повод Трули каза пред „Corriere dello Sport“: „Тойота ни увериха, че няма да причина да се оттеглят от Формула 1.

Италианецът не пропусна да поздрави и сънародника си Джанкарло Фисикела за преминаването му във Ферари. Трули обаче е категоричен, че е доволен от отбора, в който се намира: „Чувствам се много добре в Тойота, където съм давал и продължавам да давам най-доброто от себе си.“

Междувременно се говори, че тимът на Уилямс започва да се оглежда за нов доставчик на двигатели покрай спекулациите за оттеглянето на Тойота. Остава въпросът дали Франк Уилямс ще продължи да разчита на същите агрегати, ако японската компания продължи участието си в спорта.