Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Целя първа победа с Тойота догодина

Трули: Целя първа победа с Тойота догодина

39
0

Ярно Трули вярва, че ще спечели първата победа на Тойота във Формула 1 следващата година. Това показва увереността на италианеца в силата на тима.

Трули е завършвал на подиум за Тойота четири пъти, откакто се присъедини към тях през 2004 година. Все още обаче не е бил достатъчно бърз, за да спечели.

Но след една окуражаваща програма за развитие през 2008 година очакванията на Трули скочиха.

„Мога да го почувствам: 2009 година ще бъде годината на първата ми победа с Тойота” – каза Трули пред „Гадзета дело спорт”. „При мен има предизвикателство в рамките на предизвикателството, като автомобилният гигант инвестира сериозно във Формула 1, за да демонстрира страхотните си технологии и потенциал.”

„Все още не мога да кажа нищо за колата, но знам, че ще има някои много интересни неща.”

Трули смята, че новите правила за следващата година ще направят конкуренцията още по-силна – въпреки че се въздържа от преценки какъв ще е напредъкът, преди да е седнал зад волана на новата машина.

„Покрай новите правила не може да се каже, че колите са особено красиви, но на теория те би трябвало да спомогнат за по-добра конкуренция чрез възможността за по-близко каране до предния болид и достатъчно мощност за атака.”

„Но засега само инженерите могат да направят някаква оценка. Ние ще трябва да почакаме.”