Начало Formula 1 News Трули: Великолепна борба гума до гума!

Трули: Великолепна борба гума до гума!

13
0

Първи подиум за сезона и първи след Гран при на Австралия през 2006 г. спечели отборът на Тойота, като Ярно Трули зае третото място във френската надпревара на пистата Маникур.
Страхотен резултат и великолепен уикенд за целия тим. Старахме се наистина много, защото искахме да посветим резултата си на Ове Андерсон, който направи толкова много за Тойота Моторспорт. С добро темпо се борих упорито, въпреки че някои от колите бяха по-бързи. Но това трябва да се очаква и от мен, и от Тойота. В края, когато започна да ръми, трябваше да внимавам, тъй като е трудно да прецениш точно условията, защитавайки позицията си. Но си върнах ритъма и се борих гума до гума с Хейки [Ковалайнен], точно като на картинг – въодушевено коментира италианецът след финала.
Президентът на Тойота Моторспорт Джон Хаует също бе щастлив и доволен от постигнатото, както и целият екип.
Това е първият ни подиум от доста дълго време и затова го посвещаваме на Ове Андерсон, който много ще ни липсва – заяви Хаует. – Поздравления за всички, които работиха толкова упорито да подобрят болида, а днес Ярно свърши феноменална работа. Разбира се, трябва да продължим да се развиваме, защото темпото ни все още не е като на лидерите, но определено сме доволни от този резултат.
Тимо Глок не бе толкова радостен след доста трудната за него надпревара. Немският пилот обясни, че гумите му се късали прекалено много след първия питстоп, заради което се дестабилизира предната част на колата.
Заради това се пързалях почти през цялото време до финала. Освен това при всеки бокс губех и накрая просто изпаднах от зоната на точките. Въпреки това очевидно имаме прогрес и затова съм решен да постигна по-добри резултати в предстоящите стартове – бе категоричен Глок.