Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Заслужавам медал за ужасния си късмет през 2010 г.

Трули: Заслужавам медал за ужасния си късмет през 2010 г.

39
0
Ярно Трули

Ярно Трули заслужава някаква награда за всичко преживяно през 2010 г., заяви самият пилот, определяйки миналата година като най-лошия сезон в кариерата си. Италианецът изкара трудни времена в началото на кариерата си в отбори като Минарди и Прост, докато стигна до Лотус Рейсинг след оттеглянето на Тойота от Формула 1.

В началото на 2010-а при представянето болида на новия отбор Трули се въздържа от твърде оптимистични прогнози, но все пак се надяваше на нещо повече от това отборът да се утвърди като най-добър от трите нови екипа в Гран при. Вместо това бе нападнат от хронични технически проблеми, които провалиха доста от надпреварите му при перспективи за наистина добро представяне. И съвсем логично разочарованието на Ярно не е малко, особено след като бе изпреварен и от съотборника си Хейки Ковалайнен (макар нито един от тях да не можа да спечели точка).

Мисля, че заслужих медал за пилота с най-лош късмет за годината. Претърпеният брой повреди през сезона беше впечатляващ – мисля, че бяха някъде към 15 от 19 старта, така че няма нужда да отбелязвам [изрично], че това беше най-лошият сезон в цялата ми кариера – заяви с горчива ирония Ярно пред italiaracing.net. – [Тони] Фернандес обаче се постара наистина сериозно да вземе по-добри мотор и скоростна кутия, за да ни даде шанс да напреднем, както и да придобием по-сериозно самочувствие. Затова да забравим 2010-а, защото в предстоящия сезон според мен ще можем да се борим за точки – бе оптимистичното продължение от страна на пилота.

Той заяви още, че успехът не идва веднага и един от най-добрите примери в това отношение е отборът на Ред Бул, започнал от средата на колоната, за да стигне върха през 2010 г., когато спечели и двете титли във Формула 1.

Но не всички успяват. Карах за Тойота – компания с много по-големи ресурси, неограничени възможности, която обаче така и не стигна добро ниво на резултати. Тийм Лотус и Фернандес работят добре, но трябва да сме наясно, че ще ни отнеме време да напреднем достатъчно – допълни Трули.