Начало BG спорт Царски, Влъчков, Веселинов, Станев и Стефчев на първа позиция на Писта Стара...

Царски, Влъчков, Веселинов, Станев и Стефчев на първа позиция на Писта Стара Загора

1667
0
Иван Влъчков
Иван Влъчков

Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9 ще стартира от първа позиция в серия Макси на Писта Стара Загора. Състезанието е 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотът на Автоцар Рали Сервиз постигна време от 1:23.034 мин във втората квалификация. Така той подобри най-доброто време на шампиона Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от първата (1:23.203 мин). Пловдивчанинът ще стартира утре 2-и.

От отбора на КА-2 Рейсинг Тийм взеха решение Маршавелов да пропусне втората квалификация, за да запазят ресурса на автомобила за състезанието.

Участието на Косьо до последно не бе сигурно, след като частите за автомобила пристигнаха в последния възможен момент.

Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Трети ще стартира Румен Киров със Субару Импреса от екипа на Старт-М Криводол. Друг от претендентите за челните позиции – Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, получи повреда в първата сесия след само 1 обиколка и не кара във втората.

В серия Туринг Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба караше с резервния си автомобил Хонда Сивик, но въпреки това направи страхотна втора квалификация. В нея той записа 1:29.238 мин и подобри с над 1.5 сек най-доброто постижение на Димитър Кондев с Рено Клио от първата сесия.

Кондев ще стартира 2-и, следван от Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба.

Четвърти ще е Стоил Неков с Хонда Сивик. Давид Будев с Рено Клио от Дамасцена Алба, за който това е домашно състезание, постигна 7-о време, зад председателя на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с ВАЗ 2105.

„Очаквахме много силна конкуренция и тя бе такава, заяви Влъчков. – В първата квалификация ни изпревариха, но във втората свикнах със сравнително новата за мен кола и уточних спиранията. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба, че успяха да подготвят отлично резервния автомобил.”

В серия Спорт и в двете квалификации най-бърз беше Искрен Веселинов с Хонда Сивик от Дианел Рейсинг. Във втората той постигна най-доброто си време и остави зад себе си шампиона Симеон Симеонов (АСК Стара Загора) с Хонда Сивик. Трети ще потегли друг пилот на отбора домакин – Деян Куманов с Хонда Сивик.

За Купа Енеос, където всички са с Ауди А4, Венцислав Станев постигна четвърти пореден полпозишън за този сезон. Шампионът от миналата година записа най-доброто си време във втората квалификация, като спря хронометрите на 1:37.617мин. Зад Станев в утрешното състезание ще потегли Денислав Терзийски, който изпревари Христо Чаков с минималните 0.084сек.

За Купа Лада най-добро време във втората квалификация малко изненадващо постигна Милчо Стефчев с Лада 2107. Той се оказа и най-доброто за деня. След него втори ще стартира Огнян Патенов с Лада 2101. Той бе най-бърз в първата сесия. Трети на грида ще е Иван Лишев с Лада 2101.