Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целите на Ферари са все още напълно постижими, заяви Доменикали

Целите на Ферари са все още напълно постижими, заяви Доменикали

28
0
Пат Фрай,Стефано Доменикали

Шефът на Ферари Стефано Доменикали събра екипа си и останалите хора, работещи в Скудерията, за да разясни целите и очакванията за представянето на тима до края на сезона във Формула 1.

Все още имаме шансове, а и вече сме преживявали ситуация като сегашната – за последно миналата година. 9 старта означават максимум 225 налични точки. Бъдете сигурни, че поставените в началото на сезона цели, все още са напълно постижими. Истина е, че преминахме през труден период – особено през юли, но сега е моментът да реагираме по начин, който хората във Ферари познават добре. Задачата ни е много проста: да дадем на Фернандо [Алонсо] и Фелипе [Маса] възможно най-бърз автомобил. Сега техният принос ще е дори по-важен от обикновено. Казвали сме го многократно и преди: темата за състезателите определено не е приоритет. Това, което има значение, е да им дадем възможно най-добър шанс да финишират пред всички останали. За да го постигнем, е необходимо всеки един от нас да свърши максимално добра работа. Убеден съм, че ако разполагат с достатъчно добра кола, те ще знаят как да печелят с нея. Ако всички вярваме, то тогава можем да го постигнем! – заяви Доменикали в навечерието на Гран при на Белгия, с която стартира втората половина от сезона.

Той продължи речта си с изявлението, че не иска да вижда и един човек, който не вярва в способностите на Ферари да се върне в битката:

– Всеки един от вас трябва да е брънка във веригата на положителната настройка, движеща тима ни напред в толкова ключов момент от състезателната година. Ние сме Ферари и историята ни учи, че никога не бива да приемаме, че сме победени. Извън компанията се говори много за бъдещето, но сега трябва да се съсредоточим върху настоящето, върху битката за шампионата.

Част от екипа на Скудерията вече е на пистата Спа-Франкоршамп. Транспортните камиони с болидите F138 потеглиха снощи от Маранело, а останалите хора от отбора ще летят за Белгия днес следобед.