Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Форс Индия ще е да изпревари Заубер и Уилямс при...

Целта на Форс Индия ще е да изпревари Заубер и Уилямс при конструкторите

44
0
Форс Индия,Форс Индия VJM05

Целта на Форс Индия ще е да изпревари Заубер и Уилямс в класирането при конструкторите във Формула 1, заяви шефът на екипа Виджай Маля. В момента отборът е осми в подреждането с 46 точки – 7 по-малко от Уилямс (седми) и на цели 34 зад Заубер (шести).

Миналата година бяхме шести в първенството и тази година желанието ни бе да сме пети. Подобрението при Лотус обаче бе толкова драстично, че според мен петото място е над възможностите ни през настоящия сезон. Трябва обаче да се целим поне в шестото, а това означава да изпреварим Заубер и Уилямс – обясни Маля.

И двата болида на тима финишираха пред тези на Заубер в Унгария, макар че не взеха точки там.

Проблемите ни дойдоха от представянето ни в квалификацията. В Унгария е много трудно да се изпреварва и финиширахме горе-долу на позициите, от които стартирахме. Разочароващо е, че не взехме точки, но поне бяхме пред Заубер. Трябва да анализираме нещата и да видим как можем да се справим по-добре. Най-непредсказуемата част от този сезон са гумите – да си на питуола и да слушаш предположенията и решаването на стратегии определено е невероятно. През останалата част от годината ще се трудим по всичко, защото автомобил, настройки, аеропритискане, гуми – всичко има значение в цялостния пакет. Като цяло нашият болид е добър. Просто ни трябват още малко точки, това е най-важно – допълни индийският милиардер.