Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Лотус е да финишират в първата надпревара

Целта на Лотус е да финишират в първата надпревара

65
0

Тимът на Лотус е готов за първия кръг от световния шампионат във Формула 1 този уикенд в Бахрейн. В общо шест контейнера се събра необходимото оборудване на екипа, приключил опаковането в ранните часове на нощта в събота срещу неделя. От 60 души ще се състои отборът, който пътува за Манама за надпреварата и очаква с нетърпение завръщането на легендарната марка на писта. Всички в отбора обаче са предпазливи в очакванията си за началото на състезателната година.

– Би било хубаво да спечелим точка, но няма да е лесно. Трябва да сме реалисти – бе коментарът на Ярно Трули.

Съекипникът му Хейки Ковалайнен споделя оптимизма, но и внимателната преценка за скоростта и възможното представяне на Т127. Техническият директор Майк Гаскойн е уверен, че тимът е в чудесна форма за първите надпревари след много продуктивни изпитания през февруари.

– Нямаме търпение да дойде Бахрейн. Присъствието на Лотус Рейсинг на стартовата решетка ще е невероятен момент за всички участващи и за феновете ни, чиято подкрепа бе абсолютно фантастична от момента, когато се представихме преди едва шест месеца – заяви и шефът на екипа Тони Фернандес. – Да, малко по-бавни сме от водещите отбори, но ще се справим – със страст, упорита работа и ясна визия. Целта ни за първата Гран при ще е да финишираме, след което да се подобряваме стабилно, старт след старт – допълни той.